Paradisua eta katuak - Atxaga, Bernardo; Muguruza, Jabier (Iruñea : Pamiela : Gipuzkoako Foru Aldundia, Kultura, Gazteria eta Kirol Departamentua, 2012)
Kontaera bat da, batez ere. Ez ordea tonu edo forma bakarrekoa, osagarri baitu hainbat atal berezi: ipuinak, poemak, pasarte komikoak eta gogoetak. Batzuetan, katu kontuak aipatzen dira; beste batzuetan, adineko andre batenak edo poz-pozik dagoen apaizarenak.Kontaera ez da hitzez bakarrik osatzen. Musika ere tartean da. Jabier Muguruzaren kantuel zabaldu egiten dute Bernardo Atxagaren testua.
Keywords: Euskal literatura -- - Ikuskizunak; Ikuskizunak