Paradisua eta katuak / Bernardo Atxaga ; tarte musikalak: Jabier Muguruza - Atxaga, Bernardo (Litera&musika, 2012)
Kontaera bat da, batez ere. Ez ordea tonu edo forma bakarrekoa, osagarri baitu hainbat atal berezi: ipuinak, poemak, pasarte komikoak eta gogoetak. Batzuetan, katu kontuak aipatzen dira; beste batzuetan, adineko andre batenak edo poz-pozik dagoen apaizarenak.Kontaera ez da hitzez bakarrik osatzen. Musika ere tartean da. Jabier Muguruzaren kantuel zabaldu egiten dute Bernardo Atxagaren testua.