Gazta zati bat = A peace of cheese / zuzendaria eta gidoia, Jon Maia ; zuzendari albokoa, Eriz Zapirain ; argazki zuzendaritza, Juantxo Sardon ; musika, Xabier Solano eta Zigor Lanpre ; ekoizlea, Nazioen Mundua] - Maia, Jon; Zapirain, Eriz; Sardón Altuna, Juantxo; Solano, Xabier; Lanpre, Zigor (Nazioen Mundua, 2012)
Munduan bere gaztagatik ezaguna den Euskal Herriko herri txiki batean abiatzen da istorio hau. Herritar xume batzuk, Europako indarkeriazko azken gatazka politikoaren zauri eta banaketa guztien gainetik misio handi bati ekingo diote: munduan zer izan erabaki ahal izatea. Abentura horrek Europan albiste nagusi bihurtuko diren bi herrien gertakizun historikoen lekuko zuzenak izatera eramango ditu: Eskozia eta Euskal Herria. Letra txikiz idatzitako historia handi bat. Etorkizunari begira jartzen gaituen aro berriko dokumental bat.