Ekuazio diferentzial arruntak askatzeko zenbakizko metodoak - Alberdi Zelaia, Elisabete; Altuna, Ander; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2012)
Zientzia, ingeniaritza, ekonomia, eta beste esparru batzuetan gertatzen diren fenomenoak deskribatzeko eredu matematiko bat darabilgunean, ohikoa da ekuazio diferentzialak agertzea. Gehienetan eredu hori hain da konplexua ezen ia ezinezkoa izaten baita haren emaitza zehatza zein emaitza hurbildua ordenagailuaren laguntzarik gabe eskuz aurkitzea. Horrelakoetan lagungarri dira ordenagailu bidezko simulazioa eta baita ekuazio diferentzialak ebazteko dauden zenbakizko metodoak ere. Liburu honetan, hasierako baliodun ekuazio diferentzial arruntak (EDAk) askatzeko zenbait zenbakizko metodori buruzko teoria eta hauen ordenagailu bidezko programazioa ikusiko ditugu MATLAB ® softwarea erabilita. Helburua da EDAren emaitza hurbildua lortzeko lana erraztuko duten baliabideak eskaintzea.
Keywords: Ekuazio diferentzialak -- -Tratatuak, eskuliburuak, etab; Baliabide digitalak; Monografiak