Lauviaren giltza - Landa, Ivan; Rosetta Testu Zerbitzuak (Donostia : Erein, 2012)
Nola aurreratzen den zientzia! Eta, zenbat eta gehiago aurreratu, lehenago ikusten dugu geure buruaz zeinen gutxi dakigun. Aski litzateke haur baten irudimena denon artean mundu hobea eraikitzeko, baina Lurreko jakintsu guztiak ere ez dira nahikoak gizadi honen zelatan dauden gaitz guztiei aurre egiteko. Nola lortu irudimenaren mundu sinestezin horien atea zabaltzen duen giltza? Sar zaitez Adarekin batera abentura zoragarri honetan, haren irudimenaren mundu oparo eta berezianmurgilduz, eta jakizu nola hamar urteko neska batek bere eskuetan izan dezakeen gu guztion patua.
6-8 urte (Urdina)
Jatorrizko izenburua: "La llave de Lauviah"
Keywords: Fantasia -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura