Urte berri on amona! - Esnal, Telmo; Odriozola, Kontxu; Aranburu, Nagore; Bengoetxea, Josean ([s.l.] : Irusoin, 2011)
Komedia beltza da URTEBERRI ON, AMONA!, Mari, amona berezi samarra zaindu behar duen familiaren gatazkak azaltzen dituena.Mari amonak Maritxu bere alabaren arreta osoa bereganatzen du, beraz, Joxemarik -Mariren suhia eta Maritxuren senarra- amaginarreba zaharren egoitza batean sartzea erabakiko du. Joxemarik bere emaztea ohartu gabe egin beharko du hori, Kintxo bere suhiaren laguntzaz. Hasiera batean lan erraza diruena, amonaren izaera dela-eta, ustekabeko egoerak sortuko dituen abentura bihurtuko da.Gatazka umorea baliatuta azaltzen du zuzendariak, baina hainbat gairi buruzko hausnarketa ere proposatzen digu; besteak beste, bakardadeari beldurra, balioen galera, norberekoikeria eta familiaren desegituraketa ditu hizpide.
Montserrat Carulla, Kontxu Odriozola, Nagore Aranburu, Josean Bengoetxea
Hizkuntzak: euskera; azpitituluak: gastelera, ingelesa
Festival Opera Prima Tudelan saritua
Keywords: Filmak