Urte berri on amona! / Telmo Esnal-en film bat - Esnal, Telmo; Odriozola, Kontxu; Aranburu, Nagore; Bengoetxea, Josean (: Irusoin, 2011)
Komedia beltza da URTEBERRI ON, AMONA!, Mari, amona berezi samarra zaindu behar duen familiaren gatazkak azaltzen dituena.Mari amonak Maritxu bere alabaren arreta osoa bereganatzen du, beraz, Joxemarik -Mariren suhia eta Maritxuren senarra- amaginarreba zaharren egoitza batean sartzea erabakiko du. Joxemarik bere emaztea ohartu gabe egin beharko du hori, Kintxo bere suhiaren laguntzaz. Hasiera batean lan erraza diruena, amonaren izaera dela-eta, ustekabeko egoerak sortuko dituen abentura bihurtuko da.Gatazka umorea baliatuta azaltzen du zuzendariak, baina hainbat gairi buruzko hausnarketa ere proposatzen digu; besteak beste, bakardadeari beldurra, balioen galera, norberekoikeria eta familiaren desegituraketa ditu hizpide.