Troll buruhandiak / Roberto Pavanello-ren testua ; itzultzailea, Aitor Arana ; [azala eta marrazkiak, Blasco Pisapia, Pamela Brughera] - Bat Pat (Bat Pat (Mezulari), 2012)
Kaixo! Bat Pat naiz. Ileak lazteko moduko istorio bat kontatuko dizuet... prest al zaudete? Entzuna duzue Ipar Lurmuturra izeneko lekua? Eskandinavian dago, Ozeano Artikoaren itsas bazterrean (Ufff, pentsatu hutsarekin hotzak nago), eta horixe da Silver jaunak udako oporrak pasatzera joateko proposatu zigun lekua. Akabo lasaitasuna! Leo, Martin eta Rebeccarekin autokarabanaz bidaiatuz, leku arriskutsuan amaitzeko aukera handia genuen, edo... askoz okerragoa dena: troll baten hatzaparretan!