Urruneko motorrak mila zaldi : hitzaren gurpila I - Irigoien, Joan Mari (1948-2023); Olariaga, Antton (Donostia : Elkar, 2012)
Poema liburu parea egin du Joan Mari Irigoienek. Esku artean duzun honexek jostailu bat izan nahi luke, ondo pasatzeko balioko duena: aho-korapiloak, txisteak, hitz-jokoak eta bestelako dibertimenduak ugari dira bertan, baita Antton Olariagaren marrazkiak ere, irriari kolorea eransten diotenak; baina, horrez gain, liburuak badu, jolas hutsetik harago, bestelako asmorik ere: irakurlea gazteari pentsaraztea eta zenbait baliotan heztea.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Haur eta Gazteentzako Literatura; Poesia