Memoriaren zuhaitza / Pello Añorga ; marrazkilaria, Jokin Mitxelena - Añorga, Pello (Xaguxar (Elkar), 2012)
Oroimenaren garrantzia azpimarratu nahi du liburu honek. Gertaera historikoen oroitzapenak herri baten bizitzan duen inportantziaren antzera, familia baten bilakaeran ere esanahi berezia du nondik datorren eta zer bizi izan duen gogoratzeak. Aitonak bilobari kontatuko dio arbola berezi batek bere bizialdian izan duen eragina, eta ondorengo belaunaldiei transmititu nahi die maitasun hori.