Tigre ehizan - Epaltza, Aingeru (Donostia : Elkarlanean, 2007)
Mundu oso bat adieraz lezake egun baten kontaketak. Bi mundu elkartzen ditu hemen 1944ko abuztuaren 7ak. Bi mundu, eta 36ko gerrak desegundako bamilia bat: aita, Martin, Venezuelako oihanean dabil lanean, eta giza haragiarekin zaletu den tigre baten ehizan abiatu da gaur; semea, Martintxo, Lapurdiko Larresoron bizi da gainerako senideekin aterbeturik, eta tanke nazien joan-etorriak zaintzen ditu bere lagunekin batera, haien erretirada gertu dagoela jakin gabe. Aita-semeen eguna kontatzen zaigu paraleloan, eta tragediaren zantzuak sumatuz doa pixkanaka irakurlea, xahetasunekiko ardura berezia eta hizkuntzaren menderatze harrigarria erakusten dituen nobela laber baina sakon honetan.
Keywords: Helduentzako Literatura