Zirku magikoa : edo izarren kutxa / Philippe Lechermeier ; Sacha Poliakova ; [itzulpena, Usoa Iñurrieta Urmeneta] - Lechermeier, Philippe (Ibaizabal, 2012)
Egunak zeramatzaten zain. Zenbait kartel iradokitzailek letra koloretsuz zioten: ZIRKU MAGIKOA. Freddiek botoi urre-koloreak zituen soineko gorri bat jantzi zuen, kapelua, apur bat maspildua, eta bota beltzak, distiratsuak. Ontziak, maletak eta kutxak atera zituen karabanatik, eta plaza handiaren erdi-erdian utzi. Lehen kutxa ireki zuen. Izar batek egin zuen ihes, eta karpa bat zabaldu zen. Ikuskizuna has zitekeen...