Pausoa noiz luzatu - Egaña, Andoni; Euskalgintza Elkarlanean Fundazioa (Donostia) (Irun : Alberdania : Euskalgintza Elkarlanean Fundazioa, 1998)
Nobela honetan gailurreraino darama Andoni Egañak guztiz berezkoa duen diztantziarako eta zehar-esanerako maisutasuna. Frai Kandidoren bizitza kontatzen du bertan. Bi argazkik mugatzen dute bizitza hori: 1930ekoa da bata, Jacako matxinadaren ondoren Francok epaitzen du; 1960koa da bestea, Zarauzko Lanbide Eskolako sortzaile gisa, Francok Eskolari eman dion saria jasotzera doa. Bi argazki horien artean mugitzen da nobela. Bi argazki eta bizitza ulertzeko modu bat.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
Ioseba Jaka I. Literatur beka (narrazio alorrean); Euskadi Literatura Sariak 1999 - Zabalkunde Saria
Keywords: Helduentzako Literatura