Eulien ugazaba - Golding, William; Arrieta, Joxe Austin (Donostia : Elkar, 2009)
Aire-istripu baten ondoren, irla huts batera erortzen da mutiko-talde bat, eta beren artean pertsona heldurik ez dela, gizarte berri bat eratzeari ekingo diote. Horixe da EULIEN UGAZABA elaberriko hasiera-egoera, Robinsonen gai zaharra berritu eta abentura giroa dakarkiguna.William Golding-en elaberria ordea, hori baino askoz gehiago ere bada. Edozein gizarte-sorreraren parabola, bere gatazka eta burruka guztiekin, haragia eta odola nahi dutenak batetik, suak daukan izpirituari eutsi nahi diotenak bestetik, beldurra eta esperatza, indarra eta arrazoia....
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Turismo Sailaren laguntza jaso du
Lord of the flies
Keywords: Helduentzako Literatura