Eulien ugazaba / William Golding ; itzultzailea, Joxe Austin Arrieta - Golding, William (Erdal Literatura. Elaberria (Elkar), 2009)
Aire-istripu baten ondoren, irla huts batera erortzen da mutiko-talde bat, eta beren artean pertsona heldurik ez dela, gizarte berri bat eratzeari ekingo diote. Horixe da EULIEN UGAZABA elaberriko hasiera-egoera, Robinsonen gai zaharra berritu eta abentura giroa dakarkiguna.William Golding-en elaberria ordea, hori baino askoz gehiago ere bada. Edozein gizarte-sorreraren parabola, bere gatazka eta burruka guztiekin, haragia eta odola nahi dutenak batetik, suak daukan izpirituari eutsi nahi diotenak bestetik, beldurra eta esperatza, indarra eta arrazoia....