Gasteizko hondartzak - Montoia, Xabier (Zarautz : Susa, 2010)
Ispilu handi batez baliatu izan balitz bezala islatu du hiria Xabier Montoiak, gasteiztarren kontzientzietan barneratu da, gerra zibila bukatu eta hogeigarren mendeko azken urte bitarteko kontakizunak idaztean. Militarrez eta apaizez jositako hiri txikiari industriaren etorrerak eragindako aldaketaz jabetuko zara, baina horiek guztiak gorabehera, baita ere aldakaitz irauten duenaz.
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak