Itsasoari begira - Munitiz, Josu (Bilbo : Ediciones Beta, 2011)
1911ko azken egunetan ospatutako hauteskundeen emaitzak direla eta ez direla, giro nahasia bizi da Bermeon. Diferentzia politikoak hala bultzatuta, bi talde eratu dira: liberalak eta "anticaciquistak".Zurrunbilo politikoak egoera kaotikoa darama herrira; alabaina, herrian ugaritzen ari diren liskarren, borroken eta eztabaiden artean, Julian Telletxea arrantzale gazteak maitemintzeko era aurkitzen du.Epikatik hurbil dagoen gizonen eta itsasoaren arteko borroka desorekatu eta krudel horretan, datza istorio honen azken zatia.
Keywords: Helduentzako Literatura