Euskal jolasen bilduma (2) : ipurtargien ganbara jolas interaktiboa - Altuna, Jaime; Orexa, Atzio; Ganzarain, Amaia; Arratibel, Miren; Gipuzkoako Urtxintxa Aisialdiko Eskola; Migel Altzo Saria (2003) ([Donostia] : Urtxintxa Aisialdiko Eskola - Gipuzkoa, 2002)
Lehen bilduma osatzera dator honakoa eta Ipurtargien Ganbara jolas interaktiboa eta beste berrogeita hamar euskarazko jolas biltzen dira bertan. Jolas bakoitzari buruzko azalpen eta informazio ugari dakar honek ere: nola jolasten den, zein adinetako gazteei zuzendua den, zenbat lagunetako taldeak egitea komeni den, jolastokiak nolakoa izan behar duen, zer material behar den... Gainera, jolasok animazioz eta abestiz jantzita datoz. Musika disko gisa erabiltzeko aukera ere baduzu. Hartara, CD-Audio arrunten moduan, ordenagailuaren beharrik gabe, bertan bildu diren 29 abestiak entzun ahal izango dituzu etxeko musika aparatuan.
Euskal jolas tradizionalean oinarritutako denbora-pasa. Helburu nagusia, euskaraz jolastu ahal izateko tresnak eta baliabideak hedatzea da, jolas mota desberdinak zein abestiak haurrek, gurasoek, irakasleek eta aisialdiko hezitzaileek ezagutzea azjen finean.
Migel Altzo Saria 2003: Audiorik hoberena
Keywords: Jolasak -- Euskal Herria; Erreferentzia-materialak