Urpean : kirol eta polizia nobela - Schlüter, Andreas; Margil, Irene; Arruti Errazkin, Idoia ([Amorebieta-Etxano] : Ibaizabal, 2012)
Aintzira batean, igeriketa-lasterketa baten erdian, norbait laguntza oihuka eskatzen ari dela entzuten du Ilkak. Berehala, buelta ematen du, eta garaiz iristea eta Thuy gaztea itota hiltzetik salbatzea lortzen du. Baina ahalegin horren saria ez da batere ona: Thuy salbatu eta gutxira, zenbait lapurreta misteriotsu gertatzen dira. Eta, zerbait desagertzen den bakoitzean, Thuy gertu dabil. Ilkak ezin du sinetsi Thuy tartean dabilenik. Baina Bost Izarren taldeko kide guztiak ez dira iritzi berekoak.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Lagun-taldeak; Igeriketa; Kirolak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak