Munduaren ehundura hauskorra / Erik L´Homme ; [itzulpena, Aitor Arana] - L'Homme, Érik (A Elkartea, 2012)
Jasper zigortuta dago Elkartean. Omberi deitzen dio, baina elkarrizketa bat-batean mozten da, eta Jasperrek uste du Ombe arriskuan dagoela. Omberen bila joatea erabakitzen du, baina neskaren arrastoa industrialde batean galtzen da. Han, trol bat aurkitzen du Jasperrek. Trol hori azti baten mendean dago, eta Ombe hiltzeko agindua du. Jasperrek akordio bat egiten du trolarekin: aztia elkarrekin bilatzea, trolaren borondatea menderatzen duen araoa indargabetzeko. Tranpa batean erortzen dira, eta Erdi Aroan girotutako errealitate alternatibo batean agertzen dira. Jasperrek trola askatzea lortzen du. Bere magia-trebetasun guztiak erabiltzen ditu aztia gainditzeko, baina aztiak ihes egiten du. Gainera, mutilak trolaren arreba txikia ezagutzen du, eta harekin maitemintzen da.