Nikolás - Arnal Gil, Txabi; Gallego, Patxi (Bilbo : Giltza, 2012)
Nikolas mutil afrikar bat da. Duela hilabete batzuk bere herria utzi zuen eta gurera etorri zen. Altua, atletikoa, eta ebanoa bezain beltza da. Hala ere, ez da igeriketa-txapelduna, heroia baizik, benetako heroia.
5 urtetik aurrera (Urdina)
Keywords: Emigrazioa eta immigrazioa; Beldurra; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak