Nikolás / testua, Txabi Arnal Gil ; irudiak, Patxi Gallego - Arnal Gil, Txabi (Tren urdina (Giltza), 2012)
Nikolas mutil afrikar bat da. Duela hilabete batzuk bere herria utzi zuen eta gurera etorri zen. Altua, atletikoa, eta ebanoa bezain beltza da. Hala ere, ez da igeriketa-txapelduna, heroia baizik, benetako heroia.