Haur literatura aztergai 2 / Iñaki Zubeldia - Zubeldia, Iñaki (: Erroteta, 2012)
Iñaki Zubeldia idazle, irakasle eta ikertzaileak haur eta gazte literaturari buruzko bigarren saiakera plazaratu du (lehenengoa 2006. urtekoa da) eta bien artean hainbat euskal idazleren obra eta perfila oparitzen digu: Joxan Ormazabal, Aitor Arana, Fernando Morillo, Joxemari Iturralde, Miren Agur Meabe, besteak beste. Liburutegien garrantzia edota idazleren batek bere obra nola idazten duen azaltzen digu baita ere, Bernardo Atxagak esaterako.Saiakera honetan irakasle, ikertzaile, kazetari eta oro har irakurleei gaurko haur eta gazte literaturaren ikuspuntu sakon eta orokorra eskaintzen digu aspalditik literatura eta didaktika munduan dabilen pedagogo eta idazle jator honek Egan aldizkaiaren bitartez.