Sasiak mendia jan : hitzaren gurpila II / [testua] Joan Mari Irigoien ; marrazkiak, Antton Olariaga - Irigoien, Joan Mari (1948-2023) (Xaguxar (Elkar), 2012)
Zer du gazteak buruan? Interesatzen al zaio poesia? Erronka horri eutsi dio Joan Mari Irigoienek, normalean poesiarako izaten ez diren gaiak hartuz eta haiekin gazteentzako poemak idatziz: teknologia berriak, sexu-grina, politika eta beste asko. Hari horiek josteko, berriz, bi jostorratz erabili ditu: umorearena esku batean, kritika sozialarena bestean. Eta oihala edertzeko, Antton Olariagak erantsi dizkio bere kolore bixiak eta begirada ironikoa.