Jaun Martin / Otalazt - Jorajuria, Peio (Iparluma (Elkar), 2012)
Aitorrek badaki. Jaun Martin Badaki Ekain eta Iluneren laguna dela, eta Jaun Martin & Cie enpresan elkarrekin ari direla, hark maite ez duen lan batean. Badaki Jaun Martin bera arratsalde hartan ikusten ahalko dutela, hiruak "urtegiko lantegia" izeneko proiektuaren aurkezpenera gomit baitira. Jaun Martin! Hain famatua eta maitatua den asmatzaile hura! Arratsaldean berean harekin izanen dira. Hori guztia, Aitorrek badaki.Ez dakizkienetan, gauza anitz badira. Motorra piztu eta lagunak nora eramanen dituen ez daki. Nor eta zer bidean aurkituko dituen ez daki. Jainkoak, misio ulertezina, segitu behar diren errekak eta horrelako gauzei buruz ezer ez daki.Nor bera nor izaten ahal den ez daki ere ez.Alta, aitatxiren erran zahar bat beti gogoan du: Izena duena izana da, eta izanen.