Sukkwan irla / David Vann; itzulpena, Juanjo Olasagarre - Vann, David (Denonartean Narratiba, 2012)
Alaska hegoaldeko irla desertu bat; hidrohegazkinez edo itsasontziz bakarrik ailega daiteke bertara. Baso sarriak eta mendi malkartsuak. Horixe da Roy semearekin harremanak sendotzeko Jimek aukeratu duen eszenatokia. Hamabi hilabete dituzte aurretik; elkarrekin lan egingo dute. Aukera ona ematen du elkarren artekoa konpondu eta galdutako denbora berreskuratzeko. Baina egoera, pixkanaka-pixkanaka, klaustrofobiko, larri, itogarri bilakatzen joango da.