Egia - Egaña, Arrate (Irun : Alberdania, 2012)
Egia obraren istorioa gaur egun gertatzen da, besta giroan, mozorrotuen erdian.Adela andereak, bere urtebetetze egunean, lagunak gonbidatzen ditu eta elkarren artean gai minbera bat aztertzen dute: Elsa beraien terapeuta ohia "Egia" taldean sartuta dagoela, eta hain zuzen, egiaren izenean sekretuak Interneten bidez zabaltzen dituela. Beldurrez daudela, Adelak bere lau lagunei esaten die Elsa ere bestara gonbidatu duela.Elsa etortzen denean, asko hitz egiten dute etikaz, konponbideak bilatzen dituzte baina bakoitzaren tratu proposamenek ez dute arazoa konpontzen.Azken finean, zoritxarreko gertakari batek estaliko du egia.
Donostia Hiriko Antzerki Saria 2012
Keywords: Helduentzako Literatura