Alter Ero - Arrieta, Bertol (Zarautz : Susa, 2012)
Ispiluari begiratu eta zeure burua beste norbaitekin tronpatzeko zalantzan sumatzean, igarriko duzu alter egoa bere kabuz ibiltzen hasi dela. Ipuin hauetako lagunak durduza batel hartu ditu, nahasmenduak euren zainetan bidea egin eta portaera aldrebesturik. Bertol Arrietaren zortzi ipuin hauetako lagunak durduza suerte batek hartu ditu, nahasmenduak euren zainetan bidea egin eta portaera aldrebesturik. Bihotza gaizkitu zaiolako aita ospitalera daraman seme txunditua, maitea galtzeaz batera gainbehera datorren heroi olinpikoa, Julio Cortazarren oinordeko espirituala dela sinetsita dagoen inozoa, doktore tesia defendatzera doan gizon larritua, zinema aretoan aldamenekoekin narritatu eta gontzetatik jalgia, jai egunez lanera abiatu den mekanikari alienatua, ipuin perfektuarekin obsesionatua, fidel izan beharraz nazkatutakoa... eromenaren mugara hurbildu dira.
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak