Bihotzaren mekanika / Mathias Malzieu ; [itzulpena, Alberto Barandiaran] - Malzieu, Mathias (Gazte literatura (Denonartean), 2012)
Edinburgo, 1874, Jack inoizko egunik hotzenean jaio da, baina bihotza izoztuta dauka. Madeleine doktorea erdi sorgina da, eta jaioberria salbatzea lortuko du, bihotza erloju batekin ordezkatuta, baina baldintza bat dago: Jackek edozein emozio sahiestu behar du.