Barkamena, kondena, tortura : Estatua kontzientzien kontrolatzailea - Azurmendi, Joxe (1941-2025) (Donostia : Elkar, 2012)
Azken urteetan idatzitako hiru saiakera labur bildu dira lan honetan, eta hiruretan ere hari bat: garai batean Eliza bezala, gaur egun Estatua ari dela bihurtzen gure kontzientzien kontrolatzaile zuzen eta zorrotza, komunikabide lagunen eta ustezko intelektualen kolaborazio ezinbestekoz.
Keywords: ETA (Euskadi Ta Askatasuna); Gizarte-kontrola; Tortura; Terrorismoa -- Gobernu politika -- Espainia; Euskal Herria -- Egoera politikoa; Saiakerak; Baliabide digitalak