Barkamena, kondena, tortura : Estatua kontzientzien kontrolatzailea / Joxe Azurmendi - Azurmendi, Joxe (1941-2025) (Eztabaida (Elkar), 2012)
Azken urteetan idatzitako hiru saiakera labur bildu dira lan honetan, eta hiruretan ere hari bat: garai batean Eliza bezala, gaur egun Estatua ari dela bihurtzen gure kontzientzien kontrolatzaile zuzen eta zorrotza, komunikabide lagunen eta ustezko intelektualen kolaborazio ezinbestekoz.