Hau gizon bat bada : lekukotasuna - Levi, Primo (1919-1987); Irurtia, Mikel (Irún : Alberdania, 2011)
Deuseztatze esparruek ez dute liburu ederragorik inon. Literatur alderdia du eder Hau gizon bat bada liburuak, lekukotza alderdia ez ezik. Zaila da noski edertasunaz hitz egitea gizakiaren gauzaki bihurtze prozesuaren kronika lazgarriaz ari bagara, inoiz izan den krimenik handienaz ari bagara, baina Primo Levik lortu zuen bere lekukotza emateaz gain edo emanda ere literatur maisulan bat ontzea.
Jatorrizko izenburua: "Se questo è un uomo"
Keywords: Helduentzako Literatura; Levi, Primo -- (1919-1987) -- Oroitzapenak; Auschwitz (Kontzentrazio-esparrua)