Mari haitzuloetako dama / egilea, Eneko Haritza ; ilustratzailea, Yoana Figueras - Haritza, Eneko (EIMA 1 (2012ko deialdia), 2011)
Goza ezazu Mari protagonista duen liburu hau koloreztatzen eta ezagutu Euskal Herriko mitologiako pertsonaia berezi hauek. Mari euskal jainkosaren izaera erakusten du istorio honek, koloreztatzeko liburuan modu arin eta dibertigarri batean aurkeztuta, umeak euskal mitologian murgiltzeko.