Teo ikastolan / [marrazkiak, Violeta Denou ; testoa, Juan Capdevilla ; itzulpena, Jose Antonio Aguirre] - Denou, Violeta (Teo eta bere ingurua (Timun Mas), 1981)
Haurren jakin mina interesa duen gauzetara eta berauen ingurura zuzendua izateko moldatuak izan dira liburu hauek; irakurle gaztea, norbaiten laguntzarekin nahiz berenez, Teo mutikoa lagun duela, honen abenturatan parte hartuko du. "Teo eta bere ingurua" bildumako tituluek badute azken orrietan ohar didaktiko bat guraso eta irakasleentzat, jakin dezaten haurren jakin mina nola zuzendu eta gidatu inguruan dituzten gauzak, gertakizunak eta pertsonaiak ezagutzeko.