Lau katu eta danbor bat / egilea, Imanol Urbieta ; [marrazkiak, Amel Mendizabal, Eukene Tejada ; hitzaurrea, Tasio Erkizia] - Urbieta, Imanol (1934-2016) (Txalaparta, 1987)
Haurrak jolas dezaten, haurrak senda daitezen, herria ezagutu eta maitatu dezaten, doinua eta erritmoa dastatu eta goza dezate egindako lan mardula eta aberatsa. Gure herriko haurrak kontu kontari jarriz, kantari eta ameslari izanik, beraien izaera, nortasuna zein ilusioak bete eta desarrollatzeko tresna ezin hobea. Ezta musika ikasteko metodoa. Ez eta ipuin liburu bat. Itxuraz hala izan arren, ez dugu eskoletako testu liburua. Baina baliogarri bilakatzen zaigu haurrek soinua eta mugimendua zer den ikas dezaten, musikaz liluratu daitezen, haurrak lasaitzeko zein jolasean jartzeko lan egoki eta aproposa. Eskolarako erabilgarria eta haurrak lo har dezaten ilunabarrean aitak edo amak kontatu eta kantatzeko modukoak. Haurra da helburu, bere egile eta protagonista haurrenganakiko maitasunean murgilduriko gizon ospetsu bi ditugularik. Egilea, Imanol Urbieta eta protagonista Santi Brouard.