Bizitzaren sentimendu tragikoaz - Unamuno, Miguel (1864-1936); Uribarren, Patxi; Insausti, Xabier; Kintana, Xabier (Bilbo : Klasikoak, 1994)
Entseiu filosofiko edo teologiko bat baino gehiago obra unamuniar bat da. Hala ere, bere obra filosofikoena da eta erroak Schopenhauer, Kierkegaard, Nietzsche eta Jacobirengan aurkitu behar zaizkio. Unamunorentzat jarduera espiritualak bere indar sortzailea ateratzen dueneko iturburua "sentimendu tragikoa" da. Giza bizitzaren egitura erremediogabeki duala da eta egitura bitar horrek taxukera ezberdinak hartzen ditu, pentsamendua eta fedearena nagusiena delarik. Batak eraikitzen duena besteak suntsitu egiten du. Horretaz jabeturik dagoen bizitza ezinbestean da tragikoa. Horregatik deitzen dio Unamunok gaixotasun kontzientziari.
1994/01/19
1994/01/19
Del sentimiento trágico de la vida
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa; Hilezkortasuna; Filosofia eta erlijioa -- -Filosofia; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Monografiak