Piraten olinpiadak Txirlabeltzaren uhartean / [testua] Mitxel Murua ; [marrazkiak] Julen Tokero - Murua, Mitxel (Pirritx, Porrotx eta Marimotots, 2012)
Aurki izango dira Munduko Piraten Olinpiadak. Horixe jakinarazi dio Patakon kapitainak bere tripulazioari. Txirlabeltzaren uhartean jokatuko dira, beti bezala, eta mundu osoko piratek hartuko dute parte. Patxijaik, baina, oso bestelako ideiak ditu batzuetan, eta esaten du berak ez duela parte hartuko Olinpiadetan; lehiaketan berak irabazteko, ez du nahi beste guztiek galtzea.