Dorak ezetz dio - Simó, Isabel-Clara; Knörr de Santiago, Garikoitz (Donostia : Elkar, 2012)
18 urte dituela, gurasoak galtzen ditu Dorak, istripu baten erruz, eta bat-batean helduen munduan ikusten du bere burua, horrek dakarren askatasun guztiarekin eta baita erantzukizun guztiarekin ere: ez dio inori baimenik eskatu behar, baina ez du inor bere gabezien errua leporatzeko ere. Ikasketak, lana, maitasuna... hainbat arlotan egingo du aurrera Dorak; lagun onak egingo ditu, baita muturreko batzuk hartu ere, baina bizitza ederra dela deskubrituko du, eta ez du bere altxor bakar hori galduko.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Heriotza; Bizi-borroka -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak