Euskara eta euskalkiak - Arejita, Adolfo; Etxebarria, Igone; Labayru Ikastegia; Euskadi (Autonomia Erkidegoa). Kultura Saila. Hizkuntza Politikarako Sailburuordetza; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2008)
Labayru Ikastegiak Hizkuntza Politikarako Sailburuordetzarekin lankidetzan, "Euskara Mintzagai" sailaren barruan, atondu duen liburuki honek, beraz, gai hau du aztergai. Batetik, erregistroak, aldaerak, eredu bateratua zer diren azaltzen saiatzen da. Bestetik, euskalkien eta azpi-euskalkien eremu geografikoa, errealitate horretara hurreratzeko, ezagutzeko eta ezagutarazteko egindako hainbat ahalegin eta ikerketa azaltzen ditu.
Bibliografia: 41. or.
Atarian: Labayru Ikastegia eta Eusko Jaurlaritza, Kultura Saila, Hizkuntza Politikarako Sailburuordetza.
Keywords: Euskalkiak; Baliabide digitalak; Monografiak