Herri literatura - Etxebarria, Igone; Kaltzakorta, Xabier; Labayru Ikastegia; Euskadi. Hizkuntza Politikarako Sailburuordetza; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2009)
Labayru Ikastegiko Igone Etxebarriak eta Jabi Kalzakortak paratu duten "Herri literatura" liburuak euskal literaturaren eremu hori azaltzea eta argitzea du xede, eta, bide batez, behar duen tamainako inportantzia aitortzea. Orrialdeotan irakurleak gaiak biltzen dituen alderdien berri jasoko du, adibidez ederto osatuak: errefrauak eta esaerak, igarkizunak eta aho-korapiloak, koplak, baladak, bertsolaritza... Liburua aberaste aldera kanta, bertso eta ipuinez osaturiko grabazio bilduma ederrarekin egingo du topo irakurle-entzuleak. Asmoa argia da: berez ahozkotasunaren ezaugarri duen literatura mota hau bere benetako testu-inguruan gozatzea.
Bibliografia: 73. or.
Keywords: Herri literatura -- Historia eta kritika -- Euskal Herria; Euskal poesia -- Historia eta kritika; Euskal kultura; Ahozkotasuna; Monografiak; Baliabide digitalak