Ilargia lapur / Pablo Alboren testua ; Pierre Pratten ilustrazioak ; [itzulpena, Harkaitz Goikoetxea] - Albo, Pablo (Txo! (Txalaparta), 2011)
Fantasiaz eta irudimenaz baliatu da Pablo Albo kontakizun honetan, eta goxotasunez eta umorez landu du haurrentzat eta gurasoentzat zaila gertatzen den erronka: txupetea uztea. Hazteko eta heldutasuna iristeko bidean, pauso bat gehiago da, beste aro bat, eta ulertuko duen norbait behar du haurrak, azken helmugara ailegatuko bada.