Rita estu eta larri / Mikel Valverde ; itzulpena, Ramon Olasagasti Aiestaran - Valverde, Mikel (Rita, 2012)
Ritak arazo bat dauka: gurasoek batere gustatzen ez zaien xurgagailu bat itzuli behar dute, gailuak opari zekarren panpina esklusiboa barne, eta Ritak ez du jostailua inon aurkitzen. Gurasoek espero dute agertuko dela panpina eta konfiantza dute alabarengan. Beraz, Ritak eginahalak eta bi egingo ditu aita eta amaren nahia betetzeko eta erabateko fedea du asmatuko duela ataka horretatik onik ateratzen... Edo ez? Ritak ez daki, ordea, baten batek informazio baliotsua gorde duela berea bezalako panpina batean. Eskerrik Nikolai lagun berriak lagunduko dion.