Robot mugikorrak : oinarriak - Astigarraga Pagoaga, Aitzol; Lazkano, Elena; Olariaga, Antton; Altuna, Ander; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2011)
Robot bat garatu eta programatzea ez da erronka makala. Liburu honetan, horretarako beharrezkoak diren ezagutza teoriko eta praktikoak jaso nahi izan ditugu, eta modu ulergarrian eskaini irakurleari. Asmo nagusia, Robotika mugikorraren arloan lehen pausuak eman nahi dituenari bidea erraztea izan da, oinarrizko kontzeptuekin hasi (eragileak, sentsoreak, kontrola...) eta gradualki konplexutasun eta sofistikazio-maila altuko arlo eta aplikazioetara iritsi arte (kontrol-arkitekturak, nabigazioa, mapak...). Beti ere robotaren portaera adimentsu bihurtzen duten gakoak agerian utziz.Hasiera-hasieratik robotak eraiki eta programatu:o LEGO NXT kaxa robotikoarekinKontrol-sistema konplexuak garatzeko estrategiak.Robotika edo programazioari buruzko aldez aurreko ezagutzarik ez da behar!Esaiozu robotari zer nahi duzun egitea!
Keywords: Robotak; Baliabide digitalak; Monografiak