Marta ispiluaren aurrean - Calo, Teresa; Murua, Mitxel (Donostia : Elkar, 2012)
Martarentzat sekulako lasaitasuna izan zen gehiago ez entzun behar izatea jendearen galderak, aholkuak, amaren negarrak. Baina, batez ere, guztiz lasaigarria izan zen ez jan behar izatea edo, familiaren aurrean disimulatzeko, jaten zuelako itxurak egitea, ezta botaka egitea ere. Martak, 17 urteko neska batek, bere bizitzako azken hilabeteak gogoratzen ditu ispilu baten aurrean.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Anorexia; Gaixotasunak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak