Nerbioiko piratak - Arostegi, Gaizka; Hidalgo, Bruno (Donostia : Elkar, 2012)
Jonek pirata izatea erabakitzen du, telebistan ikusitako film batek txundituta. Birritan pentsatu gabe, kuadrillako lagunei proposatuko die, eta baita konbentzitu ere. Usadioak eskatu bezala, odolaren zina egin ostean, Nerbioiko itsasadarrean, lokatzean harrapatuta dagoen ontzi bat bereganatuko dute. Izena ere emango diote ontziari: Beti Lagun, ez baitago izenik gabeko pirata-ontzi preziaturik, ezta ontzia gobernatuko duen kapitainik gabeko tripulaziorik ere.Marea jaitsi eta korrontearen uberari jarraituz, itsasadarraren bi ertzetan ikuskatzen diren paisaietan barneratuko dira pirata gazteak. Halako batean, ordea, itsasora iritsi baino zertxobait lehenago, itsasadarrak azken bihurgunea egiten duen lekuan, enbata ikaragarri baten erdian, haur-kotxe bat ikusiko dute uretan kulunka, eta lehorretik datozen garrasi batzuk, laguntza eske.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Abenturak; Itsaslapurrak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak