117 urte nekazari ganberak Euskadin = 117 años de cámaras agrarias en Euskadi / [testuak, Enza ; itzulpena, IVAPeko Itzutzaile Zerbitzu Ofiziala] (Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2009)
Euskadiko Nekazari Ganberak lehen nekazaritza-elkarteak dira eta hauetan gure ingurunearen aro garaikideak dituen hiru maximak gauzatzen dira, hots: askatasuna, berdintasuna eta elkartasuna.