Euskal Herriko prentsa : XVIII. mendetik 1945era - González Gorosarri, Maria; Udako Euskal Unibertsitatea; Euskadi (Autonomia Erkidegoa). Hizkuntza Politikarako Sailburuordetza (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2008)
Maria Gonzálezek idatzitako monografiak euskal prentsa du aztergai, hastapenetatik Bigarren Mundu Gerraren bukaera artekoa hain zuzen. Zein izan zen euskarazko prentsak emandako lehenengo berria? Zein esparru bete ditu kazetaritzak epe luze horretan? Nolakoak ziren euskal prentsaren irakurleak? ... Halako itaun eta besteri emango dio erantzuna testuak. Gehigarrian aztertutako prentsaren adibideak argitaratu ziren bezala izango du irakurleak.
Bibliografia: 36.-37. or.
Eusko Jaurlaritzaren Ikertzaileak prestatzeko bekaren onuraduna
Keywords: Prentsa -- Euskal Herria -- Historia; Baliabide digitalak; Monografiak