Erdaldunen euskararekiko aurreiritziak eta jarrerak - Amorrortu, Estibalitz; Ortega, Ane; Idiazabal, Itziar; Barreña Agirrebeitia, Andoni (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2009)
Ikerketa kualitatiboa da esku artean duzun argitalpen hau. Izan ere, Euskadiko biztanleriak dituen ezaugarri soziodemografikoak aztertzetik haratago, erdaldunek euskararekiko dituzten aurreiritziak eta jarrerak aztertzeko asmoz, Unesco Etxearekin lankidetzan hiru urtez luzatu den ikerketa-proiektu baten emaitzak jasotzen baititu.
Unesco etxea
Eusko Jaurlaritzaren Kultura Saila. Hizkuntza Politikarako Sailburuordetza
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Soziolinguistika; Ahozko euskara; Monografiak; Baliabide digitalak