Barku madarikatua eta itsasoko beste misterio batzuk Galipot kontramaisu zaharrari jasoak - Murua, Mitxel; Salgari, Emilio (1862-1911); Calleja, Seve (Irun : Alberdania, 2011)
Galipot zaharrentzat barkua dena da: bizitokia, lanbidea, bizibidea..., bere bizitza itsasontziari erabat lotuta baitago. Zazpi itsasoetan nabigatu du itsasgizon zaharrak, eta marinel zalduei barrendu ohi zizkien sineskariak ditu: itsasoan nora ezean dabiltzan barku fantasmetan sinesten du, adibidez; eta ezinegona eragiten diote naufrago fantasmagorikoek, latitude arriskutsuek edo itsas munstroek eta beldurrak sortutako bestelako izaki izugarriek...
Keywords: Helduentzako Literatura