Barku madarikatua eta itsasoko beste misterio batzuk Galipot kontramaisu zaharrari jasoak / Emilio Salgari ; Seve Callejaren bertsioa ; Mitxel Muruak itzulia - Salgari, Emilio (1862-1911) (Ostiral saila (Alberdania), 2011)
Galipot zaharrentzat barkua dena da: bizitokia, lanbidea, bizibidea..., bere bizitza itsasontziari erabat lotuta baitago. Zazpi itsasoetan nabigatu du itsasgizon zaharrak, eta marinel zalduei barrendu ohi zizkien sineskariak ditu: itsasoan nora ezean dabiltzan barku fantasmetan sinesten du, adibidez; eta ezinegona eragiten diote naufrago fantasmagorikoek, latitude arriskutsuek edo itsas munstroek eta beldurrak sortutako bestelako izaki izugarriek...